Hoe ik graag werk

Mijn focus ligt vooral op het grensvlak van de dienstverlener en haar klanten. Ik ga steeds onderzoeken wat er speelt, stel vragen en denk proactief mee.  Bij voorkeur doe ik dat samen met de mensen wie het aangaat. Dus met de medewerkers of managers die het betreft. Zo dicht mogelijk op het feitelijke werk, want daar moet je tenslotte het verschil maken. Ik wil medewerkers van (financiële) dienstverleners op elk niveau in de organisatie helpen om beter te presteren. Soms door te zorgen voor betere processen of een passende structuur. En soms door de mensen zelf te ontwikkelen in kennis, houding en vaardigheden.

Mijn kennis en expertise heb ik bijvoorbeeld ingezet bij:

Legen stoelen
  • Cultuurverandering
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Invoeren van zelforganiserende teams
  • Verandertrajecten voor verbetering kwaliteit
  • Post-fusie begeleiding
  • Teamcoaching
  • Actieonderzoek naar lerende organisatie
  • Verbeteren adviesvaardigheden

Wat mensen zeggen over mij en mijn werk:

Martijn combineert in opdrachten zijn kennis van bedrijfsvoering, verandermanagement en organisatieontwikkeling. Daarbij biedt structuur wanneer dat nodig is, ziet hij snel waar de hefboom zit voor verandering en weet hij mensen in beweging te krijgen.

Professional die op strategisch niveau kan meedenken en adviseren. Meest geschikte niveau om met een ‘hoger iemand’ te spreken en van gedachten te wisselen.

Martijn levert niet alleen de kennis, maar heeft ook praktische adviezen waar we mee verder kunnen.

Martijn haalt feilloos de hoofdlijn naar boven waarop we de echte actie moeten uitzetten.

Martijn kon de zaken af en toe weer even op ‘scherp’ zetten, een andere invalshoek belichten en prikkelen. Daarnaast bracht Martijn ook veel kennis en ervaring mee.

Ik doe dat met plezier, passie, gedreven, energie, humor en met waardering voor wat er al is. Dat zijn voor mij belangrijke kernwaarden. Daarbij ga ik voor zichtbaar resultaat, die bijdraagt aan de prestaties van bedrijven.