Wie ik ben

Werkervaring

Na mijn studie bedrijfskunde ben ik in 1992 begonnen bij Centraal Beheer Achmea. Eerst als call center agent en daarna als marketeer en manager. Na afronding van mijn Nima C ben ik in 1999 adviseur geworden. In de eerste jaren als adviseur heb ik mij daarbij gericht op de ‘harde kant’ van organisaties. Op de structuur, de processen (Operational excellence) en op de besturing. Dat heb ik deels gedaan bij TwynstraGudde en deels bij KPMG. Sinds 2023 ben ik internationaal gecertificeerd als Certified Management Consultant (CMC).

Mens en prestatie centraal

Met een toenemende focus op dienstverleners werd mij ook duidelijk dat het draait om de mensen die er werken. Daar is steeds meer mijn aandacht naar toegegaan. De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van de organisatiecultuur, teams en leiders. Met steeds een link naar de harde kant, want hard en zacht zijn daarin onlosmakelijk verbonden.

Mooi in het midden

Een speciale fascinatie heb ik voor ‘het midden’ van organisaties. Of dat nu wordt ingevuld door middenmanagers of door zelfsturende teams, maakt mij niet uit. Gedreven door de nieuwsgierigheid om het écht te snappen, heb ik hierover in 2018 een promotie onderzoek afgerond. Met als titel ‘Mooi in het midden’.

Hoe mensen mij omschrijven:

  • communicatief sterk
  • analytisch en verbindend
  • resultaatgericht, met oog voor details.

Naast zelfstandig adviseur ben ik bestuurslid van de Ooa en ben ik lid van de Ooa jury voor Boek van het jaar. Ook ben ik vanuit de Ooa als bestuurslid betrokken bij PZO en ben ik tevens 8 jaar bestuurslid/penningmeester geweest van Ieder(in).

Wat mij inspireert?

Bekijk hier mijn favoriete boeken van A tot Z.